EN NL

Nieuws

Flesvoeding op basis van geitenmelk nu te bestellen!

15 01 2015

Europa was zo’n beetje het laatste continent waar flesvoeding op basis van geitenmelk nog toegestaan moest worden ter gebruik als zuigelingenvoeding. De Europese Commissie heeft in augustus vorig jaar de beslissing genomen de richtlijn voor zuigelingenvoeding aan te passen naar aanleiding van een positieve wetenschappelijke opinie van de EFSA (European Food Safety Authority). De Nederlandse overheid verklaart deze wijziging met ingang van 28 februari 2014 van toepassing op de warenwetregeling zuigelingenvoeding.

Interessant detail is dat de aanvraag voor het formuleren van een wetenschappelijke opinie vanuit de EFSA is ingediend door de Europese Commissie op basis van een aanvraag van Dairy Goat Co-operative Ltd uit Nieuw-Zeeland. De geitenmelk van deze firma is in Nederland op de markt als NANNYcare en wordt gedistribueerd door Vitals BV.

Voordelen van geitenmelk

 • Geitenmelk is een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen.
 • Vergeleken met koemelk worden de eiwitten en vetten in geitenmelk sneller en makkelijker verteerd en opgenomen. Geitenmelk ligt daarom beduidend minder zwaar op de maag en is mede daardoor geschikter dan koemelk voor mensen met een zwakke of gevoelige spijsvertering (waaronder kleine kinderen).
 • De vetbolletjes in geitenmelk zijn meer dan een kwart kleiner waardoor geitenmelk in tegenstelling tot koemelk niet kunstmatig hoeft te worden gehomogeniseerd.
 • Het spijsverteringsenzym lipase breekt vetten in geitenmelk makkelijker af, niet alleen door de afmeting van de vetbolletjes maar ook door het hoge gehalte korte en middellange vetzuren in geitenmelk. In geitenmelk is het gehalte MCT’s (medium-chain triglycerides) 35% van het totale vetgehalte, in koemelk slechts 17%. De kortere vetzuren in geitenmelk worden sneller afgebroken en opgenomen dan de voornamelijk langketenige vetzuren in koemelk.
 • Geitenmelk bevat geen agglutinine zoals koemelk waardoor vetbolletjes minder samenklonteren in de maag, wat de vertering vergemakkelijkt.
 • Geitenmelk heeft een andere eiwitsamenstelling dan koemelk en benadert meer dan koemelk het eiwitprofiel van moedermelk. Het belangrijkste alfa-caseïne (type S2) in geitenmelk heeft een andere structuur dan het alfa-caseïne dat overheerst in koemelk (type S1). Het alfa-S1-caseïne in koemelk kan overgevoeligheidsreacties oproepen en geeft een sterkere stremming van de melk. Door de lagere concentratie alfa-S1-caseïne in geitenmelk wordt, onder invloed van maagzuur, een luchtiger en brokkeliger wrongel gevormd vergeleken met koemelk. De eiwitbrokjes zijn kleiner en minder samengepakt waardoor verteringsenzymen sneller en beter hun werk kunnen doen.
Bestel nu voordelig uw NANNYcare flesvoeding op basis van geitenmelk.
 1. 5% korting bij bestelling van 2 artikelen
 2. 10% korting bij bestelling van 3 artikelen
 3. 2% extra korting bij bestelling met de code 'nutrition'
 4. Geen verzendkosten vanaf € 20,00
 5. Veilig en snel betalen via iDeal of creditcard
 6. Vóór 15:00 besteld, volgende dag in huis

Delen: